+36 30 93 03 870

Home » Munkatárs kiválasztás

Munkatárs kiválasztás

Munkaerő felkutatás, kiválasztás

Napjainkban hatalmas változás tapasztalható a magyar munkaerőpiac alakulásában. Korábban (akár vehetjük az elmúlt évet is példának) egy pozíció betöltéséhez elegendő volt egy közepesen jól megfogalmazott álláshirdetést feladni, néhány napra hátradőlni, majd kiválogatni a szinte korlátlan mennyiségben befutó jelentkezések közül a leginkább alkalmasnak tűnőket, egy-két kör állásinterjút lezavarni, megegyezni a kiválasztott szakemberrel és pont. Manapság egyre inkább azt figyelhetjük meg, hogy az álláshirdetések megfogalmazása már-már súrolja az emelt szintű érettségin megkövetelt színvonalat, ugyanaz a hirdetés hosszú hónapokig visszaköszön az összes vezető álláshirdetési portálon miközben az üres pozíció továbbra is betöltetlen. (szerintem fura két külön mondatban ez a szerkezet) Vagyis hiányzik a vállalkozásból egy szakértő, egy szakképezett munkatárs, egy alkalmazott, aki hozzájárulna a bevétel megtermeléséhez.

Új helyzetben új megoldásokat kell kitalálni. A HR Angyal szolgáltatás igénybe vétele válasz lehet a megváltozott munkaerő-piaci helyzetben, segítségemmel nem fog ördöglakatnak tűnni az új munkatárs felkutatása, kiválasztása.

Ízelítő a lehetőségekből

  • az eddigi sikeres és sikertelen álláshirdetéseinek részletes áttekintése
  • kapcsolatfelvétel az Öntől hiányzó potenciális munkatársakat képző intézményekkel, együttműködési megállapodások tető alá hozatala
  • hol hirdethetnénk hatékonyabban lista kialakítása az Ön vállalkozására személyre szabva
  • a betöltendő pozícióra szabott interjútechnika kialakítása
  • a jelöltek előzetes szűrése, hogy Önnek már csak a valóban potenciális jelentkezőkre kelljen időt szakítania

Vezető kiválasztás

Van olyan helyzet, amikor a cég növekedése, új piac nyitása, új szektorba való betörés miatt új vezetőre van szükség a vállalkozásban. Jöhet belülről, de még inkább kívülről.

Ennek az – általában kompetencia alapú – feladatnak megoldásában is segíthet a HR Angyal.