+36 30 93 03 870

Home » (Magyar) Munkatárs kiválasztás

(Magyar) Munkatárs kiválasztás

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Munkaerő felkutatás, kiválasztás

Napjainkban hatalmas változás tapasztalható a magyar munkaerőpiac alakulásában. Korábban (akár vehetjük az elmúlt évet is példának) egy pozíció betöltéséhez elegendő volt egy közepesen jól megfogalmazott álláshirdetést feladni, néhány napra hátradőlni, majd kiválogatni a szinte korlátlan mennyiségben befutó jelentkezések közül a leginkább alkalmasnak tűnőket, egy-két kör állásinterjút lezavarni, megegyezni a kiválasztott szakemberrel és pont. Manapság egyre inkább azt figyelhetjük meg, hogy az álláshirdetések megfogalmazása már-már súrolja az emelt szintű érettségin megkövetelt színvonalat, ugyanaz a hirdetés hosszú hónapokig visszaköszön az összes vezető álláshirdetési portálon miközben az üres pozíció továbbra is betöltetlen. (szerintem fura két külön mondatban ez a szerkezet) Vagyis hiányzik a vállalkozásból egy szakértő, egy szakképezett munkatárs, egy alkalmazott, aki hozzájárulna a bevétel megtermeléséhez.

Új helyzetben új megoldásokat kell kitalálni. A HR Angyal szolgáltatás igénybe vétele válasz lehet a megváltozott munkaerő-piaci helyzetben, segítségemmel nem fog ördöglakatnak tűnni az új munkatárs felkutatása, kiválasztása.

Ízelítő a lehetőségekből

  • az eddigi sikeres és sikertelen álláshirdetéseinek részletes áttekintése
  • kapcsolatfelvétel az Öntől hiányzó potenciális munkatársakat képző intézményekkel, együttműködési megállapodások tető alá hozatala
  • hol hirdethetnénk hatékonyabban lista kialakítása az Ön vállalkozására személyre szabva
  • a betöltendő pozícióra szabott interjútechnika kialakítása
  • a jelöltek előzetes szűrése, hogy Önnek már csak a valóban potenciális jelentkezőkre kelljen időt szakítania

Vezető kiválasztás

Van olyan helyzet, amikor a cég növekedése, új piac nyitása, új szektorba való betörés miatt új vezetőre van szükség a vállalkozásban. Jöhet belülről, de még inkább kívülről.

Ennek az – általában kompetencia alapú – feladatnak megoldásában is segíthet a HR Angyal.